COURSES DETAILS
Cурагчдын хоол тэжээлийн судалгаа
Гэрэлтуяа Энхтүвшин
НЭМЭЛТ ХӨТӨЛБӨР
Тайлбар
Төслийн нэр: “Cурагчдын хоол тэжээлийн судалгаа хийх”
ЗОРИЛГО: Биологийн хичээлээр үзсэн мэдлэг чадвараа ашиглан судалгааны ажлыг бие даан гүйцэтгэх, судалгааны арга зүй эзэмших,зөв зохистой хооллолтын талаар мэдлэг, чадвартай болох.
ХАМРАХ ХҮРЭЭ: 9-12 -р ангийн 12 сурагч
ХИЧЭЭЛЛЭХ ӨДӨР: Лхагва гариг бүр 16.00-17.00 цагт 207 тоот
ТАВИГДАХ ШААРДЛАГА:
Биологийн хичээлд сонирхолтой
Судалгаа хийх эрмэлзэлтэй байх
Цаг баримталдаг, тууштай байх
Багаар ажиллах чадвартай байх
СУРАГЧДАД ӨГӨХ ЧАДВАРУУД:
ü Судалгааны арга зүйд суралцах.
ü Туршилтыг төлөвлөх, үнэлэх, дүгнэх чадварыг эзэмших.
ü Зөв зохистой хооллолтын мэдлэгтэй болох.
ü Илтгэх чадварт суралцах.
ü Багаар хамтран ажиллаж сурах.
ҮЙЛ АЖИЛЛАГААНЫ ТӨЛӨВЛӨГӨӨ:
№ |
Хийгдэх үйл ажиллагаа |
Явагдах хэлбэр |
Хэзээ |
1 |
Судалгааны ажлын төлөвлөгөө гаргах |
Танхимаар |
11 сар |
2 |
Судалгаа хийх арга зүйд суралцах |
Танхимаар |
11 сар |
3 |
Сурагчдаас судалгаа асуулга авч боловсруулах |
Танхимаар |
12 сар |
4 |
Хоол тэжээлийн шим бодисын судалгаа хийх |
Лабораторид |
12 сар |
5 |
Өдөрт авах энергийн хэмжээг тодорхойлох. Биеийн жингийн индкес тодорхойлох арга зүйд суралцах |
Танхимаар |
2 сар |
6 |
Анги бүрд зөв хооллолтын талаар илтгэл тавих. Сурагчдын биеийн жингийн индкес тодорхойлох. |
Танхимаар |
3 сар |
7 |
Шаардлагтай сурагчдын хооллолт дээр судалгаа хийх, зөв зохистой хооллох зөвлөгөө өгөх. Цаашид хамтран ажиллах. |
Танхимаар |
4 сар |
8 |
Туршилтын үр дүнг тодорхойлон дүгнэх, зөв хооллолтын зөвлөмж бичиж, бусдад түгээх |
Танхимаар |
4 сар |
СУРГАЛТЫН ХЭРЭГЛЭГДЭХҮҮН, ШААРДЛАГАТАЙ ТОНОГ ТӨХӨӨРӨМЖ:
1. Лабораторид хийгдэх туршилт ажлын бодис урвалж
2. Судалгаа хийх хоол хүнсний дээж
Төслийг төлөвлөсөн : Биологийн багш Э.Гэрэлтуяа